Inspirationstur til USA 

23 october 2023-7 november 2023


I mange år, har vi snakket om at det kunne være rigtigt sjovt at prøve at komme til quiltefestival i Houston. Vi har nogen gange været både til den i Birmingham og den i Val d'agent. Så den i Houston måtte jo være next level.


Så vi besluttede at 2023 skulle det være, vi skulle til quiltefestival i Houston. 


Det er jo en længere flyvetur, så efter lidt snak frem og tilbage, besluttede vi os for at når vi nu var kommet afsted, så kunne vi jo også lige så godt besøge et par af de "guruer" vi følger på nettet, de bor ikke så langt fra hinanden

23 oktober 2023 København-JFK-Kansas city

Fra København ved middagstid. Landede i JFK ved new yourk ca 9 timer efter. Ventede i emmigrationen lidt over en time for der er ingen kære mor. Fløj videre til Kansas city. 


Efter lidt discussion med en taxa chaffør, kom vi hen til vores motel og så på hovedet i seng.

24 oktober 2023 Kansas city-Cameron

Vi hentede vores bil ved udlejningen i Kansas city airport. Vi havde booket en compact, Spark or simelar. Da vi ankom for at hente bilen, blev vi spurgt om det var stadig, det vi gerne ville have og det sagde vi ja til. I Kansas city, Missoury er en Toyota corolla  åbenbart også en compact.

Efter lige have rodet lidt rundt på parkeringspladsen (Den lille orange Picanto herhjemme, har ikke automatgear) så trillede vi mod Cameron. Vi fandt Camron relativt nemt, der var et par enkelte glitches med GPSen, men ikke noget vi ikke kunne rette op på, rimelig nemt. 

 Efter lidt frokost, var det tid at få vores Motelværelse og pleje jetlagen lidt. Her ved dette Motellet blev det åbenlyst at det var ikke den største bil vi havde, så megey plads på en parkerings plads får vi ikke herhjemme.

25 oktober 2023 Missouri star company, Hamilton, 1 dag

Jenny Doan, startede for 15 år siden med at lave små instruktionsvidioer omkring Pachwork og lægge dem ud på youtube. Det har ført til at byen Hamilton stort set drejer sig kun om Patchwork. Udover det man kan se i byen er der også et kæmpe internet salg, med alt hvad der hører sig til. Vi har begge fulgt Jenny, hendes datter og svigerdatter på nettet i et par år og har også syet et par af de quilte de har vist. Det er ikke altif vi kan lide deres quilte, men kan godt lide den nede på jorden attitude og alt behøver ikke at være perfekt. Her handler det om at sy patchwork, om mønstre og farver.


Hamilton Ligger ca 15 Km fra Cameron. Lige da vi kørte vi kørte ind i byen, var vi lidt forvirret, vi ervandt til byskilte osv, det gør man ikke så meget i, i USAy.


Da vi så kom til hovedgaden, så var vi ikke i tvivl længere. Der var patchwork butikker på hver side ad gaden, vi var i patchwork heaven. Vi blev så overvælmet af alle de mange fine stoffer at vi ikke rigtig kunne finde ud af, hvad vi godt kunne tænke os.


Billderne nedenunder fra Hamiltons Hovedgade.

Fik frokost på den locale tesalon

26 oktober 2023 Liberty, Angela Walters

Angela Walter, Quilting is my therapy, er en anden vi har fulgt et godt stykke tid efterhånden. Hendes fokus er mere omkring hvordan man quilter end så meget andet. Hun syer quilte, men lægger i skjul på at der hvor hendes hjerte ligger er i quiltningen. Hun er super dygtig og har quiltet for andre, men efterhånden quilter hun kun for Tula Pink ( En stof og mønsterdesigner, som er kendt på at have knald på farverne)


Angela er også nede på jorden og hendes undervisning går også meget ud på at nyde rejsen og slappe af, det skal nok blive fint, Det er hende der har gjort at Puk går lidt mere til den med quiltning end i starten.


Angela butik ligger i Liberty en lille by lige uden for Kansas, så en times kørsel fra Cameron, så den måtte vi besøge.

På vej tilbage fra Liberty, var der et skildt fra en patchwork butik ved siden af vejen. Vi havde god tid, så vi besluttede at finde butikken. Det viste sig at den lå rigtig langt ude på landet. Vi kørte et par km på grusvej og da vi kom var der intet andet en et hus med en lade. Der var andre kunder, da vi kom og hun havde alt til patchwork og quiltning, men heller ikke noget ud over det sædvanlige, så vi købte ikke noget, men lige et par billder udenfor måtee der lige tages.

27 oktober 2023 Missouri star company, Hamilton, 2 dag

Der var så meget at kigge på ved Missouti star Quilt company, at vi blev nød til at komme forbi en dag mere. Desuden har de også indrettet et museum i denn gamle skole. Her er der en kæmpe samling af bland andet gamle symaskiner, både til børn og voksne. Der var også mange fine quilte, bland andet en helt fantastisk af Albert Einstein. syet udelukkende af firkanter.

28 oktober 2023 Cameron, Missoury

Dagen var sat af til sight sieeing i den locale by. Vi ville ikke ud og køre langt da vi skulle tidligt op om natten for at køre til lufthavnen, da vi skulle med flyet til Houston Kl 7 dagen efter. Det viste sig bare at der var ingen ting i Cameron, som by betragtet var den rimelig død.

29 oktober 2023 Cameron, Kansas City -> Houston

Vi tog fra Cameron meget tidligt, det var rimeligt koldt, lige omkring frysepunktet. Nogen timer efter ankom vi til Houston med 28 grader- ihvertfald lige den dag. 

30, 31 oktober, 1 November  2023 Houston Texas

Disse tre dage, var vi bare almindelige turister. Vi var på en bustur rundt i byen, hvor vi hørte denne lille juvel " Houston is a new city, not like New york, Phillidelphia or Sweden. Vi var på Museum of fine art (uha der var meget at see). Vi var på Akvariet, hvor de så også havde Bengalske tigre og papegøjer , det kneb lidt at kunne følge logikken i dette. Generelt bare rundt i Byen. Dagen efter vi ankom, var temperaturen faldet til 11 grader og det var hundekoldt. Det blev varmere i løbet af ugen, men lige i starten blev kjolerne pakket ned i kufferten igen.

2-5 November  2023 Quilte festivalHouston Texas

Disse dage er vi udelukkende ved quiltefestivallen. Der var rigtig mange fine quilte og nivauet var tårnhøjt. Billederne neden under er et lille udsnit af de billeder der blev taget. Man bliver virkelig budt velkommen både som International visitor og Fist time visitor, det grønne og lyseblå flag der sidder på indgangs pas. Billedet lige efter var bedst in show, deter en hel fantastisk quilt. Den hedder Monkies in my hair af Deborah Hyde.

6-7 November  2023 Houston Texas - København - Tinghøj

Turen hjem, gik sådan set fint, der skete ikke så meget andet end de der skulle ske, men den føltes som rigtig lang. 


Der var dog lidt ekstra med i kufferten. vi havde begge omkring 4 kilo mere med hjem og der var også blevet efterladt noget tøj og sko i USA, så der er lidt at sy af.